четвъртък, 29 януари 2015 г.

Най-добрите и безплатни антивирусни програми за 2015 година



Интернет се напълни със сайтове съдържащи зловредни файлове. Затова наличието на антивирусна програма на всеки компютър се превърна в необходимост. Има много добри такива програми, които биха Ви дали достатъчна сигурност срещу заплащане. Тъй като не всеки е готов да плати за най-добрата защита, а и честно казано, когато ползваме компютъра за забавление, дори и безплатните алтернативи биха ни свършили добра работа. Редица доказани компании, наред с платените версии, предлагат и свободни такива на своите потребители. Така ние сме в състояние да тестваме дадения продукт преди да решим дали да го закупим. Естествено някои продукти имат доста добри възможностти и когато говорим за защита на личен компютър, могат да ни осигурят достатъчна сигурност.

Но все пак, коя е най-добрата безплатна антивирусна програма? На този въпрос дава отговор германската лаборатория за оценяване "AV Test". Класацията изглежда по следния начин:

1. Avira Free Antivirus
2. Malwarebytes Anti-Malware Free
3. Avast Free Antivirus
4. AVG Antivirus Free
5. Windows Defender

Avira Free Antivirus

Според изследванията на "AV Test", Avira предлага най-добрата защита, едновременно срещу широко разпространени и нови заплахи. Интерфейсът и може да бъде объркващ отначало, а при по-слабите компютри вероятно ще има и забавяне. Предлага широк набор от опции, включително мобилен портал и защита от деца. Редица тестове показват изключителната ефективност на тази програма ( 97 % блокирани външни заплахи и 72% премахнати при вече заразен компютър). Предлага уеб щит, който веднага прекъсква връзката към даден сайт, ако той съдържа зловреден материал, antimalware и антивирусна защита. За повече информация цъкнете тук.


Malwarebytes Anti-Malware Free

Исключително добро допълнение към вашата антивирусна програма. Открива и премахва нови и сложни за елиминиране заплахи. Притежава "chameleon" опция, която скрива вашите файлове, и зловредните програми не могат да ги намерят. Програмата успешно прекъсва всякакви опити за атака върху вашия компютър. Освен това има механизми за собствена защита, които пречат на вирусите да я изключат. Успешно може да бъде използвана за почистване на вече заразен компютър. Това не е типична антивирусна програма. Тя се спрява със заплахи, които не са по силите на основния антивирусен софтуер.


Avast Free Antivirus 

Това е една от най-широко използваните безплатни антивирусни програми. Притежава изключително опростен интерфейс, което прави работата с нея лесна и безпроблемна. Нейният уеб щит Ви защитава от външни заплахи, като прекъсва връзката, преди да бъде нанесена вреда на вашия компютър. Щитът на файловата система ликвидира заплахите, които все пак се успели по някакъв начин да проникнат. Има и допълнителни опции като: "чистач на браузъри", "проверка за остарял софтуер", "почистване на браузъри", "сигурна линия (анонимно сърфиране) и т.н. Има възможност интерфейсът и да бъде на български език.


AVG Antivirus Free 
 
Едно от най-разпространените антивирусни решения. Успешно открива и елимира голям процент от днешните интернет заплахи. Освен това оказва почти нищожно влияние върху работата на компютъра. Според това изследване AVG е най-доброто решение за Windows 8. Отново са налице защита срещу интернет заплахи и функции за изчистване на вече проникнали зловредни програми. Открива успешно зарази в линкове и прекъсва връзката. Изследването показа, че програмата открива над 98 % от новите заплахи. Този процент е същия и за платената версия. Лека и много ефективна програма, подходяща за всеки компютър.


Windows Defender

Програмата идва с Windows 8 и е безплатна. Въпреки, че е една от 5-те най-добри безплатни антивирусни, тя отстъпва сериозно на по-горните алтернативи. Единствено оказва по-слабо влияния върху работата на компютъра. Само с 68 % процента октрити нови заплахи при 94 % средна стойност за индустрията, Windows Defender отстъпва сериозно на своите конкуренти. Процентът открити известни заплахи е 79%. Тези цифри показват, че създателите на програмата има доста да поработят, за да я направят  реална кункренция на останалите 4. Освен това има значително по-малко опции и предоставя проста защита. Изследователите от "AV Test" за момента са на мнение, че тази програма не предоставя достатъчно добра защита.

Финални мисли: 

Както стана ясно, днес има много добри решения за безплатна защита на вашата система от зловреден софтуер. Използването на една от тези програми в комбинация с "fire wall" и "MalwarebytesAnti-MalwareFree" би трябвало да Ви предпази от широко разпространените в интернет пространството заплахи. И все пак ако имате важна информация трябва да помислите за платен вариант и винаги да имате копие на вашите файлове. Няма 100% ефикасна защита, така че винаги имайте едно наум, колкото и сигурна да изглежда програмата, която ползвате. Много хора успяват да се защитят, като просто не влизат в непознати сайтове. 

За мен:

Здравейте! Казвам се Мариан Милушев и това е моят блог, в който помествам разнообразна полезна информация относно безплатни услуги, сайтове и способия, които биха Ви били полезни.
Най-добрите ми публикации

0 коментара:

Всички Права Запазени! 2014 Copyright Bezplatnovneta.blogspot.com

Специална благодарност към: Blogger | Шаблонът е публикуван от:Gooyaabi Templates Дизайн на шаблона: BloggerMotion

Начало